Miss073

Believe you can and you're halfway there

Wellness Sunday

1 reactie

wellness sunday

Iedere zondag is er een artikel genaamd Wellness Sunday. Ik ga dan voor jullie schrijven hoe je thuis lekker kan ontspannen op wat voor manieren dan ook. Je kan natuurlijk niet iedere week naar een wellness centrum maar je kan thuis wel kleine dingetjes doen om te ontspannen. Met vandaag je gezicht stomen!

Vandaag ga ik jullie vertellen hoe je je huid kan reinigen door middel van stomen. Stomen is het grondig reinigen van je gezicht. Het volgende gebeurt er tijdens het stomen, de hete stoom raakt je gezicht en wijd je poriën en trekt al het vuil eruit. Je huid wordt gewoon echt diep gereinigd. Het is in het begin wel wat vervelend ademen maar het went op een gegeven moment wel. Je hebt speciale gezichtsstomers maar ik doe het nog op de ouderwetse manier met een pannetje.

Je hebt het volgende nodig:

ஐ handdoek ஐ een lekkere olie (bijvoorbeeld eucalyptus) ஐ een pannetje (of gezichtsstomer). ஐ Kokend water.

weblog! 083

Je kookt water en doet het in het pannetje. Doe er vervolgens 5 druppels olie in. Ik laat meestal het water 5 tot 10 minuutjes even afkoelen anders is het wel heel heet aan je gezicht. Daarna ga je onder de handdoek 10 minuutjes zitten, als het soms even te warm wordt neem dan meer afstand van het pannetje.  Ik heb deze keer trouwens voor eucalyptus olie gekozen omdat daar alle verkoudheid lekker van loskomt, maar je kan ook een andere olie gebruiken of juist helemaal geen. Je kan ook verse kruiden gebruiken of theezakjes van bijvoorbeeld kamille thee als je een hele gevoelige huid hebt. Voor je begint haal je je make-up af zoals je dat altijd doet. Als je klaar bent haal je met een watje tonic/cleansinglotion over je gezicht heen om je poriën weer te sluiten. Vervolgens smeer je je gezicht in met een lekkere voedende crème omdat het stomen je gezicht wel kan uitdrogen.

Als ik stoom doe ik dit meestal voor het douchen, dit omdat dat gewoon makkelijker is. Stomen jullie je gezicht ook regelmatig of doen jullie het alleen als je echt echt echt verkouden bent?

 

~Hugs~

Advertenties

Auteur: miss073

Blogger, studeerd jeugdzorg, enorme fantasie en heeft ADHD. Have fun!

One thought on “Wellness Sunday

  1. Heerlijk, ik ga dat ook eens met olie doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s