Miss073

Believe you can and you're halfway there

Wellness Sunday

2 reacties

Hey Allemaal,

wellness sunday

Voortaan kan je iedere zondag een artikel verwachten genaamd Wellness Sunday. Ik ga dan voor jullie schrijven hoe je thuis lekker kan ontspannen op wat voor manieren dan ook. Je kan natuurlijk niet iedere week naar een wellness centrum maar je kan thuis wel kleine dingetjes doen om te ontspannen.

Wellness is een bekend begrip, het is een eigenlijk een soort gezondheids toerisme. Overal in Nederland vind je wellness centra`s waar je kan genieten van baden, sauna`s, manicuren, massages, pedicures, maskertjes en nog oneindig veel meer treatments. Wellness bestond al in de oudheid, de romeinen gingen regelmatig naar een badhuis en een groot badhuis werden zelfs al Thermen genoemd. Eigenlijk kun je in ieder tijdvak in de geschiedenis spreken van het gebruik van wellness. Ik hou ervan als beauty en geschiedenis elkaar kruisen. Dat maakt voor mij dit onderwerp nog veel leuker.

Je voeten hebben haast nooit rust, we hebben altijd schoenen aan die niet altijd even goed zijn voor je voeten, Je staat erop, als je zit wiebel je ermee of je zet alleen je tenen op de grond. eigenlijk rusten onze voeten alleen wanneer we slapen en dan ook niet altijd. Ik draai en beweeg bijvoorbeeld heel veel in mijn slaap. Daarom wil ik  in deze Wellness Sunday jullie verwennen met een Doe het zelf ontspannings voetbad! Onze voeten verdienen na een drukke week wel een verwenmomentje vind ik en dat gaat heel goed met dit badje!

Wat heb je nodig:

welness sunday! 003

ஐ Handdoek ஐ Zeezout ஐ Een bak waar je voeten in passen ( afwasbak) ஐ Etherische olie: lavendel ஐ Leesvoer ஐ Een lekker muziekje ஐ Lavendel crème/body Butter

Sunday Wellness 002

Vul een bak {waar je voeten inpassen} met warm water en doe daar twee eetlepels zeezout in en 5 tot 10 druppels lavendel olie in {Etherische oliën zijn heel sterk dus als je heel veel gebruikt is het niet meer lekker. Je moet dus echt even druppel voor druppel doen}. Als je je bak hebt gevuld met alleen de warme kraan aan laat deze dan even afkoelen! Als het water op een temperatuur is dat je je voeten erin kan houden ga dan lekker op je gemak een kwartier tot een half uur zitten {langer kan ook maar je water wordt dan steeds kouder.} Droog daarna je voeten af en smeer de in met een klein beetje lavendel crème. Trek tot slotte je lekkerste pantoffels aan en plof lekker op de bank neer om je voeten nog even na te laten genieten van zoveel lekkers.Sunday Wellness 008

Sunday Wellness 003

Wat we in het water hebben gedaan heeft natuurlijk een werking. Het zeezout bevorderd de bloedcirculatie en werkt rustgevend. De lavendel olie werkt rustgevend, opbeurend, brengt je geest in balans, kalmeert de zenuwen in de voeten en lavendel olie is heel goed tegen stress. Ook brengt het je emoties in evenwicht. Voor leesvoer kan je natuurlijk een tijdschrift of een boek pakken of je favoriete beautyblogs, kijk wel uit met je bak met water in de buurt van je computer. Zet ondertussen ook een lekker muziekje aan, een aantal nummers waar JIJ helemaal bij kan ontspannen. Hieronder wat voorbeelden.

Relax muziek

 

Heerlijke piano muziek
Blijft een mooi nummer en ontspannend nummer!

Met dit voetbadje zijn je voeten weer helemaal klaar voor een drukke week en als het goed is heb je ook even je hoofd leeg gemaakt. Laat me weten of je het hebt uitgeprobeerd  en of je het leuk vind in de comments!

~Hugs~

Advertenties

Auteur: miss073

Blogger, studeerd jeugdzorg, enorme fantasie en heeft ADHD. Have fun!

2 thoughts on “Wellness Sunday

  1. Oh my, dat is zo lekker. Gewoon even ontspannen. 🙂

  2. Leuk artikel! Zondagavond is ook echt mijn relax avondje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s